Σαν σήμερα 11-8-1996 η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο “Γ.Καραϊσκάκης” για τον τίτλο του super cup.


Σαν σήμερα 11-8-1996 η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο “Γ.Καραϊσκάκης” για τον τίτλο του super cup. 

Το παιχνίδι υπήρξε δυνατό και σκληρό, με τους παίκτες των δυο ομάδων συχνά να βγαίνουν εκτός εαυτού, ενώ δεν ήταν λίγες οι συμπλοκές μεταξύ τους. Οι δυο ομάδες είχαν ουσιαστικά από ένα ημίχρονο, ο αγώνας δεν διεκδίκησε δάφνες. Στο 89΄ ο Σαβέβσκι βγήκε μόνος απέναντι στον Νικοπολίδη και έκανε το 1-0. 

Οι παίκτες της ένωσης πίστεψαν ότι το παιχνίδι τέλειωσε, ο Μιχάλης Βλάχος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα σε χτύπημα εναντίον του Μπασινά και ο Αλεξούδης στις καθυστερήσεις με τυχερό γκολ έστειλε τον αγώνα στην παράταση. 

Εκεί η ΑΕΚ αν και με παίκτη λιγότερο έπαιξε καλύτερα, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι. Οι κιτρινόμαυροι στη διαδικασία αυτή ξεκίνησαν άσχημα με δυο συνεχόμενες αποτυχίες των Κωστή, Μαλαδένη, το δοκάρι σε εκτέλεση του Γεωργιάδη και η απόκρουση του Ατματσίδη έφεραν στα ίσα τη διαδικασία. 

Οι υπόλοιπες εκτελέσεις ήταν εύστοχες, ο Κοπιτσής κλήθηκε να χτυπήσει παραπάνω πέναλτι, αφού η ένωση αγωνιζόταν με 10 παίκτες και έκανε το 9-8, αργότερα ο Κολιτσιδάκης έστειλε την μπάλα άουτ και η ΑΕΚ κατέκτησε το δεύτερο super cup της ιστορίας της. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος που κατέκτησε η ΑΕΚ μετά τη φυγή του Μπάγεβιτς, ο οποίος ήταν στο γήπεδο του Φαλήρου, στη θύρα των επισήμων, μαζί με τους συνεργάτες του Περσία, Μπουρουτζίκα,  Αρκάδη και Βεσελίνοβιτς, ο προπονητής των ερυθρολεύκων πήρε μια πρώτη γεύση από τα αισθήματα των κιτρινόμαυρων οπαδών που τον αποδοκίμασαν, κάποιος μάλιστα πέταξε και ένα μπουκάλι με νερό. 

Κατά την απονομή και παρότι ο Στέλιος Μανωλάς δεν ήταν ο αρχηγός της ένωσης στον αγώνα, οι συμπαίκτες του τον έστειλαν πρώτο να παραλάβει το τρόπαιο, με τον Ντούσκο να τον χειροκροτεί, δεν έκανε όμως το ίδιο όταν σήκωσε το τρόπαιο ο μέχρι πρότινος βοηθός του και νέος προπονητής της ΑΕΚ Πέτρος Ραβούσης. Κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου υπήρξαν επεισόδια έξω από τη θύρα 7, όπου είχαν τοποθετηθεί οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, με οπαδούς του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο. 

Η σύνθεση του Έλληνα τεχνικού ήταν Ατματσίδης, Μπορμπόκης (70΄Κοπιτσής), Κασάπης, Βλάχος, Ντόμπος, Μαλαδένης, Κετσπάγια, Σαβέβσκι (90΄Μανωλάς), Μπατίστα (79΄Μαρτσέλο), Κωστής, Νικολαϊδης.











0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ