Η ΑΕΚ σαν σήμερα 22-08-1973 αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ουρουγουάης Νασιονάλ στην Ν. Φιλαδέλφεια


Η ΑΕΚ στις 22-8-1973 αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ουρουγουάης, Νασιονάλ, στο στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας, σε φιλική αναμέτρηση, η πρώτη για τη νέα χρονιά μπροστά στο κιτρινόμαυρο κοινό. 

Η Νασιονάλ, δυο χρόνια πριν, είχε κερδίσει το Κόπα Λιμπερταδόρες επικρατώντας της Αργεντίνικης Εστουντιάντες, με δυο νίκες, ενώ αργότερα κατέκτησε και το Διηπειρωτικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, αφού ο πρωταθλητής Ευρώπης Άγιαξ αρνήθηκε να συμμετάσχει. 

Η ΑΕΚ προερχόταν από κακή χρονιά, είχε τερματίσει 5η, ενώ αποκλείστηκε στο κύπελλο από την Καλαμαριά (Β κατηγορίας). Διοικητικά η ομάδα είχε σοβαρά προβλήματα, το τότε πολιτικό καθεστώς προτείνει στον Λουκά Μπάρλο να αναλάβει την προεδρία της ομάδας, αυτός όμως αρνήθηκε γιατί δεν συμφωνούσε στην μέθοδο ανάθεσης και την ομάδα ανέλαβε αρχικά ο Δημήτρης Αβραμίδης και αργότερα ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. 

Μπροστά σε 35000 κιτρινόμαυρους φιλάθλους η ένωση πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και κέρδισε 3-2. Το σκορ άνοιξε η Νασιονάλ με τον Άρτιμε στο 25ο λεπτό. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, μόλις στο 47΄, ο Τάσος ισοφάρισε σε 1-1 και με δυο γκολ του Νικολάου στο 74΄ και 81΄ ο δικέφαλος προηγήθηκε 3-1. 

Οι Ουρουγουανοί μείωσαν στο 86΄με τον Μαμέλε 3-2, που ήταν και το τελικό σκορ. Η Νασιονάλ τρεις μέρες αργότερα ταξίδεψε και στη Θεσσαλονίκη, για να αντιμετωπίσει στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ, σε ένα αγώνα που έληξε ισόπαλος με 2-2. 

Η σύνθεση του Βρετανού προπονητή της ΑΕΚ Στάν Άντερσον ήταν Σιδηρόπουλος, Θεοδωρίδης, Σταθόπουλος, Τανίδης, Ραβούσης, Νικολάου, Στεφανίδης, Ζαρζόπουλος, Λαβαρίδης, Φανής, Τάσος. 






0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ